Spaghetti z sosem gorgonzola

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na smakowite połączenie makaronu spaghetti z wyrazistym, pikantno - grzybowym i bardzo aromatycznym sosem na bazie sera gorgonzola. Całość łagodzi śmietana oraz natka pietruszki. Danie jest pożywne, proste i szybkie w przygotowaniu, a jego smak rozpieści wszystkie nasze zmysły.

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron spaghetti nr 4
    - 200 g śmietany 18 %
    - 90 g Gorgonzoli (piccante)
    - pęczek natki pietruszki
    - cukier (brzozowy lub zwykły)
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z sosem gorgonzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W rondelku podgrzewamy śmietanę na małym ogniu i dodajemy do niej pokruszone kawałki gorgonzoli. Całość gotujemy do momentu rozpuszczenia sera i odpowiedniego połączenia obu składników. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a na koniec dodajemy listki natki pietruszki i lekko podduszamy je w sosie. Gotowy sos odstawiamy do lekkiego ostudzenia i zgęstnienia, a następnie łaczymy go z ugotowanym makaronem. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować