Spaghetti z sosem pomidorowym i serem camembert

4.49 (155 ocen)

Pachnąca latem alternatywa dla tradycyjnego spaghetti z mięsem.

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    125 g camembert
    1 puszka (850 ml) pomidorów
    2 cebule
    1-2 ząbki czosnku
    4 łyżki oliwy
    listki bazylii lub kilka pomidorków koktajlowych do przybrania
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z sosem pomidorowym i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spaghetti ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Obrać cebule i pokroić w półksiężyce. Rozgrzać 2 łyżki oliwy i usmażyć połowę cebuli na złocisty kolor. Dodać pomidory i wodę, gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać i usmażyć na złocisty kolor wraz z pozostałą cebulą. Spaghetti odcedzić, wymieszać z cebulami, czosnkiem i olejem. Pokroić w plasterki ser camembert. Spaghetti podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!

Porady

Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych, należy je jednak wcześniej obrać ze skorki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować