Spring rolls wegetariańskie

4.5 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki przepis na pyszne sajgonki. Idealnie pasują jako przystawka. Dzięki niewielkiej zawartości tłuszczu danie jest lekko strawne i zdrowe.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - opakowanie mrożonych warzyw typu mieszanka chińska: 1 opakowanie
    - papier ryżowy: 1 opakowanie
    - przyprawa do potraw chińskich (np KAMIS): 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - ryż jaśminowy (1 torebka ugotowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu ryżu jaśminowego): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Spring rolls wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa doprawiamy solą, przyprawą chińską oraz sosem sojowym (gdy nie używamy sosu ostrego można doprawić pieprzem cayenne) i podsmażamy chwilę na patelni na łyżeczce oliwy z oliwek. Farsz nakładamy łyżeczką na zwilżone arkusze papieru ryżowego i zawijamy jak krokieta (najpierw boki do środka a potem zwijamy jak rulonik). Wierzch skrapiam oliwą z oliwek (można ją lekko rozprowadzić palcami).
    Sajgonki można usmażyć na patelni lub w AirFryer Philips
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować