Spring Rolls z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wiosenne i orzeźwiające ruloniki z papieru ryżowego. Idealne na wiosenny, ciepły dzień lub piknik.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 płatów papieru ryżowego
    1 ogórek gruntowy
    kiełki fasoli mung
    5-6 boczniaków
    papryka
    3 duże rzodkiewki
    młody szpinak
    1-2 młode marchewki
    kilka gałązek szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Spring rolls z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek, marchewkę i paprykę pokroić w słupki, rzodkiewkę w plasterki. Boczniaki posolić, popieprzyć i posmarować odrobiną oliwy. Piec przez kilka minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Po wyciągnięciu pokroić w paski.
  • 2. Pojedynczy płat papieru ryżowego zanurzyć ostrożnie w wodzie wylanej na talerzyk. Ułożyć na środku (ale trochę bliżej jednego końca) wszystkie składniki po trochu, po kolei. Można posolić i skropić sokiem z limonki. Zawinąć najpierw dłuższy bok, potem krótsze założyć do środka i na koniec zwinąć w rulonik.

Porady

Każdy rulonik można posypać sezamem. Do podania pasuje lekko ostry słodki sos chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować