Srebrzyk faszerowany warzywami

4.49 (164 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne danie, warzywa o słodkim smaku marchewki i cukinii. Rozmaryn nadał rybce wspaniałego aromatu i smaku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • a. Składniki podstawowe z zestawu

    Tuszka srebrzyka
    warzywa:
    2 marchewki
    1 pietruszka z natką
    kawałek selera
    kawałek białej części pora

    b. składnik podstawowy dodatkowy
    cukinia

    c. składniki robocze

    sól, pieprz przyprawa uniwersalna, świeży rozmaryn, cebula
    masło

    d. dekoracja

    marchew, pietruszka, cukinia,cytryna
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Srebrzyk faszerowany warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, wysuszyć. Posypać solą, przyprawa uniwersalna i świeżym rozmarynem.

    Warzywa potrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić, podusić na maśle, doprawić solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Rybę faszerować warzywami.
    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć rybę, poukładać wiórki masła. Zapiekać 1 godzinę, polewając wytworzonym tłuszczem.

Porady

W ten sposób można przyrządzić każdą rybkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować