Świąteczna moczka

4.5 (181 ocen)

Tradycyjna śląska moczka.Z dużą ilością bakalii, piernika i owoców.Jest podawana na święta jako deser.

Składniki:

  • Składniki :
    500g świątecznego piernika,
    1 słoik (0,9l) kompotu agrestowego z owocami ,
    1 słoik (0,9l) kompotu truskawkowego z owocami ,
    1 słoik (0,9l) kompotu śliwkowego z owocami,
    100g suszonych śliwek,
    100g orzechów laskowych,
    100g orzechów włoskich,
    100g migdałów,
    100g rodzynek,
    100g gorzkiej czekolady.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery

Świąteczna moczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Piernik pokrój na kawałki, zalej wodą i odstaw. Namoczymy piernik przeciśnij przez sito i wrzuć do garna. Wlej kompoty bez owoców i zagotuj. Dodaj stopioną czekoladę i wszystkie bakalie. Gotuj około 10 minut co jakiś czas mieszając. Moczkę ściągnij z ognia i wrzuć owoce z kompotów. Całość ostudź i włóż o lodówki. Moczkę podawaj zimna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Bakalie Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować