Świderki pełnoziarniste z boczkiem, patisonem, pomidorem i tymiankiem cytrynowym od Pana Ziółko... mieszkam na wsi, robię zakupy głównie na bazarku, w sobotę warzywa u Pana Ziółko...
Świderki z boczkiem, patisonem, pomidorem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Patisony umyć, pokroić w większą kostkę, dorzucić na patelnię. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na cząstki i dorzucić. Chili wypestkować, drobniutko posiekać i dorzucić do sosu. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać tymianek, poddusić przez 5 minut. Wymieszać z makaronem, udekorować kilkoma listkami tymianku.
Smacznego!
Komentarze