Świderki z boczkiem, patisonem, pomidorem i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Świderki pełnoziarniste z boczkiem, patisonem, pomidorem i tymiankiem cytrynowym od Pana Ziółko... mieszkam na wsi, robię zakupy głównie na bazarku, w sobotę warzywa u Pana Ziółko...

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - opakowanie makaronu świderki pełnoziarniste: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 30 dekagramów
    - duża cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - malutkie patisony: 10 sztuk
    - pomidory świeże: 4 sztuki
    - chili papryczka: 1 sztuka
    - otarty tymianek cytrynowy: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świderki z boczkiem, patisonem, pomidorem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywka od Pana Ziółko 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Patisony umyć, pokroić w większą kostkę, dorzucić na patelnię. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na cząstki i dorzucić. Chili wypestkować, drobniutko posiekać i dorzucić do sosu. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać tymianek, poddusić przez 5 minut. Wymieszać z makaronem, udekorować kilkoma listkami tymianku.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować