Świderki z pieczarkami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Paprykę umyć, obrać z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę posiekać, a pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Wszystko podsmażyć na maśle. Gdy woda wyparuje przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
2.Patelnię przetrzeć ręcznikiem papierowym i podsmażyć mięso mielone na oleju. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem, bazylią, kurkumą oraz curry.
3.Dodać do pozostałych składników włącznie z makaronem i groszkiem konserwowym. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku (jeśli to konieczne). Położyć plastry mozarelli lub posypać startym serem i oregano. Zapiekać 20 min. w temp. ok. 200 stopni.
Komentarze