Stożki drobiowe

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Coś nowego, coś innego, zarazem ciekawego. Może na specjalną okazję podane?

  • 15 min

Składniki:

  • Piersi z kurczaka - 2 pojedyncze
    Pomidorki koktajlowe - kilka sztuk
    Starty żółty ser - 2 garście
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia- 2 łyżki
    Przyprawa do sałatek z kwiatkami - 2 szczypty (opcjonalnie)

Stożki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka płuczemy, usuwamy zbędne błony.
    Nacinamy wzdłuż "otwieramy"ale nie przecinamy do końca i rozklepujemy przykrywając folią mięso na cienkie kotlety.
    Przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do sałatek - opcjonalnie (uwielbiam tą przyprawę i dodaję niemal do wszystkiego;)
    Pomidorki płuczemy, usuwamy z nich szypułki.
    Układamy na środku mięsa, obsypujemy starym żółtym serem.
    Zamykamy pierś zabierając brzegi mięsa do góry tworząc stożek i spinamy wykałaczkami.
    Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, następnie przykrywamy i pieczemy po przykryciem około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy