Staropolska zupa gulaszowa z karkówką

4.45 (212 ocen)

Zupy gulaszowe są pożywne i sycące, a także świetnie rozgrzewają w chłodniejsze dni. Zupę obowiązkowo serwuję z pajdą świeżego chleba, gorąco polecam.

Składniki:

  • 400g karkówki,
    1 cebula,
    4 ząbki czosnku,
    2 łyżki mąki,
    2 marchewki,
    1 pietruszka,
    4 ziemniaki,
    kawałek selera,
    biała część pora,
    smalec do smażenia,
    2 kolorowe papryki,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    3 łyżeczki słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    1/2 łyżeczki kminku,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (212 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Gulasz

Staropolska zupa gulaszowa z karkówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Karkówkę kroimy w kostkę, oprószamy mąką i podsmażamy na smalcu na rumiano.
  • zupa 2. Mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora w plasterki, selera i cebulę w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • zupa 3. Dolewamy 4-5 szklanek wody, dodajemy słodką i ostrą paprykę, kminek i koncentrat i gotujemy około 45 minut.
  • zupa 4. 15 minut przed końcem dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki.
  • zupa 5. W między czasie zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zupę podajemy ze świeżym chlebem. Życzę smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować