1.Do szklanki wlewamy trochę mleka by rozcieńczyć budyń, pozostałe Mleko wraz z cukrem zagotowujemy...Do gotującego się mleka wsypujemy kasze manną i gotujemy na małym ogniu około 5-9 min.pod koniec gotowania dodajemy budyń i energicznie mieszamy około 1 minuty aż nasza masa zrobi sie bardzo gęsta. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
2.Masło ucieram z naszą ostudzoną masą dodając ją stopniowo, jeśli widzimy ze masa jest zbyt gęsta dolewamy troszeczkę mleka, by lekko ją rozcieńczyć.
3.Herbatniki nasączam mlekiem i na drewnianej desce do krojenia układam 9 krakersów po 3 w każdym rządku formując prostokąt.
4.Następnie smarujemy herbatniki dżemem porzeczkowym, wykładamy część masy budyniowej.
Nasączamy kolejne herbatniki i układamy je na wierzch naszego kremu następnie smarujemy je masą korówkową układamy kolejną warstwę masy budyniowej
Powtarzamy układanie warstw.
Ważne by ostatnia warstwa była nasza masa budyniowa,którą smarujemy dokładnie całe ciasto łącznie z bokami..Posypujemy wiórkami i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Komentarze