Strucla ziemniaczana z wedzoną makrelą,żółtym serem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę oczyścić,rozdrobnić widelcem.Połączyć z drobno posiekaną cebulą,natką ,olejem i żółtym serem.Doprawić do smaku.
2.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.Przestudzić.Przepuścić przez maszynę.Dodać przesianą mąkę i jajka.Przyprawić solą i przyprawą.Zagnieść ciasto.Gdyby ciasto nam się kleiło dosypać maki.
3.Ciasto przełożyć na dobrze obsypaną mąką stolnicę ,rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 40x29.Nałozyć farsz.
4.Zwinąć powoli w roladę.Posypać kminkiem
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 35-40 minut w temp.180 st.C.W połowie pieczenia na wierzch rozłożyć wiórki masła.
Komentarze