Strąki papryki z nadzieniem z łososia i sosem paprykowym

4.5 (149 ocen)

Jeżeli zamiast łososia użyjemy dorsza, to proponuję przesmażyć rybę z cebulką.

Składniki:

  • 3 strąki papryki czerwonej
    20 dag łososia lub dorsza
    1 kromka chleba tostowego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    150 ml śmietany kremowej
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki natki pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Strąki papryki z nadzieniem z łososia i sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Strąki papryki opiec ,następnie zanurzyć w zimnej wodzie, aby obniżyć temperaturę i zdjąć skórkę. Posolić z obu stron.
    Z grubszego końca odciąć 2-cm kawałki i gotować przez 5 minut w 100ml śmietanki kremowej. Zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku i mamy sos paprykowy.
    Łososia (dorsza ) oczyścić, pokroić w kostkę i przesmażyć razem z pokrojonym czosnkiem. Skropić cytryną, doprawić solą i pieprzem.
    Chleb rozdrobnić i razem z pietruszką dodać do łososia. Wymieszać.
    Nadzieniem wypełnić strąki papryki.
    Lekko oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i lekko obsmażyć na oleju.
    Papryki wyłożyć na półmisek, wylać 3 łyżki sosu dla ozdoby ,a resztę podać w sosjerce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować