Strogonow z parówek

4.48 (153 ocen)

Szybkie i smaczne danie a'la strogonow z odtłuszczonych parówek

Składniki:

  • 40 dag odtłuszczonych parówek
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    1 łyżka mąki pszennej
    3/4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
    2 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego
    150 ml kremówki 30%
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    słodka mielona czerwona papryka
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Strogonow z parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
    Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
    Parówki obrać z osłonek, pokroić na 2 centymetrowe kawałki, obsmażyć przez 2 minuty na rozgrzanym oleju.
    Dodać cebulę i pieczarki.
    Smażyć 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Oprószyć mąką, smażyć kolejne 5 minut delikatnie mieszając i uważając, żeby się nie przypaliło.
    Wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i kremówkę, powoli gotować kolejne 5 minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
    Podać z pieczywem, posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować