Kotleciki z tuńczyka i suszonej śliwki

0 (0 ocen)

Jestem studentką, więc często brakuje mi czasu, żeby przyrządzić dobry obiad. Kotleciki z tuńczyka są idealnym rozwiązaniem. Robi się je bardzo szybko i są pyszne!

Składniki:

  • na 6 kotlecików:
    puszka tuńczyka w sosie własnym w puszce
    2 czubate łyżki bułki tartej plus do obtoczenia
    2 czubate łyżki przesmażonej cebuli
    1 jajko
    6 suszonych śliwek
    sól, pieprz, słodka czerwona papryka

    dodatkowo:
    sok warzywny z chili

Kotleciki z tuńczyka i suszonej śliwki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka dokładnie odcedzamy z soku i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawiamy. Formujemy placuszki, nakładamy po jednej śliwce i robimy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy do zarumienienia z obu stron. Potem przekładamy pulpeciki do garnka i zalewamy sokiem warzywnym. Gotujemy około 5 cm. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy