Jestem studentką, więc często brakuje mi czasu, żeby przyrządzić dobry obiad. Kotleciki z tuńczyka są idealnym rozwiązaniem. Robi się je bardzo szybko i są pyszne!
Składniki:
na 6 kotlecików:
puszka tuńczyka w sosie własnym w puszce
2 czubate łyżki bułki tartej plus do obtoczenia
2 czubate łyżki przesmażonej cebuli
1 jajko
6 suszonych śliwek
sól, pieprz, słodka czerwona papryka
Kotleciki z tuńczyka i suszonej śliwki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka dokładnie odcedzamy z soku i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawiamy. Formujemy placuszki, nakładamy po jednej śliwce i robimy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy do zarumienienia z obu stron. Potem przekładamy pulpeciki do garnka i zalewamy sokiem warzywnym. Gotujemy około 5 cm. Smacznego!
Komentarze