Drobiowa potrawka

5 (1 ocen)

  • 40 min

Taką potrawkę możemy podać również z ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • -2 duże drobiowe piersi
    -200 g pieczarek
    -1 czerwona papryka
    -4 kwaszone ogórki
    -150 ml śmietany
    -2 pomidory
    -sól,pieprz
    -rozmaryn,tymianek,ostra papryka
    -tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0w3w6cy 1. Mięso umyć,pokroić na duże kawałki,natrzeć solą,pieprzem,papryką,tymiankiem i rozmarynem,pozostawić w chłodnym miejscu na około godzinę.Następnie zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu,wyłożyć na talerz.
  • image-21ho16n 2. Pieczarki pokrojone w plastry podsmażyć na tłuszczu w którym smażyliśmy mięso ,dodać paprykę oraz ogórki pokrojone w paski,chwilę podsmażyć.Następnie dodać podsmażone mięso,skropić wodą i śmietaną,dusić na małym ogniu pod przykryciem.
  • 3. Pomidory umyć,sparzyć wrzącą wodą,obrać ze skórki,pokroić w cząstki,dodać do potrawy pod koniec duszenia.Przyprawić do smaku , podać z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Pierś z kurczaka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować