Surimi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Fajny pomysł na kolacje

Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    20 dkg paluszków surimi
    2 cebulę
    1 papryka
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    ketchup

Surimi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w pół krążki i poddusić. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do cebuli. Przez chwilę do smażyć aż papryka lekko zmięknie. Surimi pokroić w grubszą kostkę, wrzucić przestygniętą cabulę i paprykę. Przyprawić według uznania. Wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować po całości ketchupem, na środku wyłożyć farsz i zwinąć w roladę. Piec około 20 minut w piekrniku nagrzanym do temp. 200 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy