SURÓWECZKA PIECZARKOWA

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

Doskonały sposób aby przekonać opornych do spróbowania surowych pieczarek.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dkg ładnych i zdrowych pieczarek
    • Por – biała część
    • Kukurydza konserwowa – pół puszki
    • Majonez 3-4 łyżki
    • Przyprawy: sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Suróweczka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pieczarek 1. Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki, solimy i odstawiamy na ok. 40 min aby puściły wodę.
    W między czasie por kroimy w piórka, odsączamy kukurydzę. Odsączone pieczarki mieszamy z pozostałymi składnikami oraz przyprawiamy wg uznania.

Porady

Do tej surówki należy wybrać jak najładniejsze pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kukurydza Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować