Suróweczka z kiszonej kapusty z dodatkiem ogórka kiszonego

5 (197 ocen)

  • 30 min

Moja kolejna suróweczka-bardzo dobry smak z tym ogórkiem

  • 30 min

Składniki:

  • duża garść kapusty kiszonej
    2,5 ogórka kiszonego
    1 średnia marchewka
    1 małe jabłko
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz
    garść rzeżuchy
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Suróweczka z kiszonej kapusty z dodatkiem ogórka kiszonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski. Marchewkę obrać, umyć i osuszyć i również zetrzeć na dużych oczkach, dodać do ogórka. Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach, dodać do pozostałych składników. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, odrobinę spróbować jeśli będzie za kwaśna to przepłukać pod zimną wodą. Porządnie odcisnąć i poszatkować drobno. Przełożyć do miski z pozostałymi składnikami. Dodać sól i pieprz do smaku a także cukier. Wymieszać. Dodać olej i jeszcze raz porządnie wymieszać. odstawić do lodówki na pól godziny, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypać rzeżuchą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować