Surówka witaminowa z kiszonej kapusty i pora

4.5 (162 ocen)

  • 5 min

Pyszna i błyskawiczna surówka z pora, kiszonej kapusty i jabłka. Idealnie pasuje do tradycyjnego schabowego czy ryb. Warto poświęcić 5 minut i przygotować surówkę samemu, gwarantuję, że jest o wiele smaczniejsza i zdrowsza niż kupiona.

  • 5 min

Składniki:

  • -25 dag kiszonej kapusty
    -1 biała część pora (około 12 cm)
    -1 małe, twarde jabłko
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka witaminowa z kiszonej kapusty i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por myjemy i siekamy w cienkie półplasterki. Kapustę siekamy i dodajemy do warzyw.
  • 2. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze raz mieszamy.

Porady

Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna należy ją przepłukać pod zimną wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Por Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować