Wspaniała chrupiąca surówka na która składają się dary jesieni. Wzbogacona niezwykle cennym dla nas olejem arganowym. Anyżkowa bo z cudownie smakującym i pachnącym anyżkiem koprem włoskim.
Składniki:
3-4 liście kapusty pekińskiej
•marchewka
•2 łodygi selera naciowego
•1/3-1/2 bulwy kopru włoskiego
•pomidor 1-2
•2 łyżki oleju arganowego bio
•sok z połówki cytryny
•sól himalajska
•pieprz
•zioła włoskie
Surówka z koprem włoskim i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapuste pekińską siekamy drobno. Łodygi selera obieramy z włókiem i szatkujemy na cienkie paseczki. Pomidora roimy w kostkę. Koper włoski kroimy w cieniutkie paseczki. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem arganowym, mieszamy.
Komentarze