Surówka z koprem włoskim i selerem naciowym

0 (0 ocen)

Wspaniała chrupiąca surówka na która składają się dary jesieni. Wzbogacona niezwykle cennym dla nas olejem arganowym. Anyżkowa bo z cudownie smakującym i pachnącym anyżkiem koprem włoskim.

Składniki:

  • 3-4 liście kapusty pekińskiej
    •marchewka
    •2 łodygi selera naciowego
    •1/3-1/2 bulwy kopru włoskiego
    •pomidor 1-2
    •2 łyżki oleju arganowego bio
    •sok z połówki cytryny
    •sól himalajska
    •pieprz
    •zioła włoskie

Surówka z koprem włoskim i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste pekińską siekamy drobno. Łodygi selera obieramy z włókiem i szatkujemy na cienkie paseczki. Pomidora roimy w kostkę. Koper włoski kroimy w cieniutkie paseczki. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.

    Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem arganowym, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy