Surówka cioci Kasi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Surówka z białej kapusty, idealna do mięs pieczonych lub smażonych. Pomysłodawcą jest moja ciocia.

  • 10 min

Składniki:

  • -1/4 główki białej kapusty
    -1 cebula
    -3 małe marchewki
    -pół pęczka natki pietruszki
    -sok z połowy cytryny
    -sól, pieprz
    -łyżeczka musztardy sarepskiej
    -3 łyżki oleju

Surówka cioci kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, obraną marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać. Do warzyw dodać sok z cytryny, sól, pieprz, musztardę i olej. Wszystko wymieszać (najlepiej ręką). Zostawić na 15-20 minut żeby kapusta zmiękła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy