Surówka duńska

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowitą surówkę w stylu duńskim, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Świeże marchewki, czerwoną cebulkę i bazylię otula duński, tradycyjny sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 marchewki
    - 1 cebula czerwona
    - garść liści świeżej bazylii
    - 4 łyżki remulady duńskiej
    - pieprz czarny
    - sól do smaku

Surówka duńska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, czerwoną cebulę kroimy w małą kosteczkę, a bazylię drobno siekamy. Do pokrojonych warzyw dodajemy 4 łyżki remulady duńskiej, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę wstawiamy na chwilę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy