Surówka kopenhaska

4.5 (167 ocen)

  • 15 min

Zapraszam na kolejną odsłonę smakowitej surówki w stylu duńskim z sałaty lodowej, marchewki, cebuli i ogórków konserwowych oraz dodatkiem klasycznego w tamtym kraju sosu jakim jest remulada. Całość dodatkowo podkreśla łagodna nuta musztardy delikatesowej.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 duże liście sałaty lodowej
    - 3 marchewki
    - 1 cebula biała
    - 2 ogórki konserwowe
    - pęczek szczypiorku
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    - 1 łyżka musztardy delikatesowej
    - 3 - 4 łyżki remulady duńskiej
    - świeżo mielony pieprz
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka kopenhaska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, szczypiorek i sałatę siekamy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w małą kostkę, a marchewki i ogórki konserwowe ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dodajemy do nich musztardę oraz remuladę duńską - ponownie mieszamy. Gotową surówkę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i odstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować