Surówka "sklepówka"

0 (0 ocen)

Surówka „sklepówka” czyli surówka na wzór tych sklepowych , lecz wiadomo domowa o niebo lepsza bo bez ulepszaczy itp. itd :-)) Sklepówka pasuje do każdego rodzaju mięs jak i ryb. A także do dań jarskich.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty

    1 czerwona papryka

    1 żółta papryka

    1 ogórek szklarniowy

    1 mała cukinia

    1 mała cebula

    Sól, pieprz do smaku

    1 łyżeczka octu jabłkowego

Surówka "sklepówka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj, z papryk pozbądź się gniazd nasiennych,
    Warzywa zetrzyj na tarce elektrycznej.
    Do starych warzyw dodaj przypraw oraz ocet, Całość wymieszaj

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy