Surówka wiosenna z polędwicą z kurczaka

0 (0 ocen)

Nadeszła długo oczekiwana przez wszystkich wiosna. Czas pomyśleć o lekkich daniach i zadbać o naszą kondycję i figurę. Ja proponuję pyszną i zdrową sałatkę warzywną z dodatkiem polędwicy z kurczaka

Składniki:


  • garść roszponki
    rzodkiewki
    zielony ogórek
    por
    pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    polędwica z kurczaka
    krem balsamiczny o smaku figowym

Surówka wiosenna z polędwicą z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Ogórek, por i rzodkiewki pokroić w plasterki. Pomidorki przekroić na pół. Na dnie półmiska wyłożyć roszponkę, ułożyć zrolowaną polędwicę z kurczaka i dodać pozostałe warzywa. Przed samym podaniem skropić kremem balsamicznym. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy