Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest szybka w zrobieniu oraz pasuje idealnie do różnie przyrządzonych ziemniaczków , frytek.

  • 30 min

Składniki:

  • Główka czerwonej kapusty
    Pęczek szczypiorku
    sól i pieprz
    Majonez
    Jogurt naturalny

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i szatkujemy.Gotujemy do momentu az zmięknie.Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.

    Po ostygnięciu szczypiorek kroimy i dodajemy do kapusty.Przyprawiamy solą i pieprzem.

    Trzy łyżki majonezu dodajemy do jogurtu naturalnego , mieszamy i dodajemy do kapusty.

Porady

Jeśli nie mamy w domu szczypiorku można pokroić w malutkie kosteczki cebulkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy