Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (142 ocen)

Samo zdrowie. Dodatek chrzanu nadaje surówce lekkiej ostrości. jest idealna do pieczonego mięsa.

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2 dymki
    1/2 puszki kukurydzy
    jabłko
    1 łyżeczka chrzanu
    1/2 małego jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    łyżeczka cukru
    łyżka soku z cytryny

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i dymkę drobno poszatkować. Przesypać do miski, dodać kukurydzę i starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Jogurt wymieszać z chrzanem, połączyć z surówką. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce aby składniki się przegryzły. Podawać posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Dymka Kapusta Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować