Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z rodzynkami

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Smaczna, zdrowa i pełna witamin. Nadaje się jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 500g czerwonej kapusty
    2 jabłka
    5 łyżek rodzynek
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka oleju
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 2 minuty, aby zmiękły. Odcedzić. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawiając do smaku cukrem i odrobiną soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować