Surówka z czerwonej kapusty na bogato

5 (148 ocen)

Całość tworzy pyszny dodatek do drugiego dania :)

Składniki:

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    2 ogórki kiszone
    1 marchewka
    1 biała cebula
    6-7 gałązek natki pietruszki
    Dressing:
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżeczka oliwy z oliwek( u mnie z dodatkiem bazylii)
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu

Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dressing

Surówka z czerwonej kapusty na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Kapustę poszatkować. Ogórki oraz obraną cebulę pokroić w kostkę, obraną marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski , dodać odcedzoną kukurydzę , oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.
    Składniki na dressing połączyć razem , przelać do sałatki , wymieszać dokładnie.
  • 2. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub domowych fast-foodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować