Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

4.5 (196 ocen)

Smaczna surówka do obiadu.

Składniki:

  • Pół główki czerwonej kapusty

    1 jabłko

    1 cebula

    1-2 łyżki tartego chrzanu

    4 łyżki majonezu

    Sok z cytryny

    Sól,pieprz

    Cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę kroimy w drobna kostkę,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy,chrzan,majonez i doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Wszystko dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki na godzinę aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chrzan Jabłka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować