Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty czerwonej
    1 marchewka
    kawałek pora
    pół pęczka natki pietruszki
    sól,pieprz
    cukier
    sok z cytryny
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pól plastry. Natkę pietruszki drobno siekamy, wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.

Porady

Surówkę wstaw na godzinę do lodówki aby składniki się przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować