Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem

4.5 (175 ocen)

Smaczna i efektowna surówka do obiadu, bardzo lubię takie połączenie składników.

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty

    1-2 pomarańcze

    pestki z owocu granatu

    cukier

    sól

    sok z cytryny

    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy. Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy, filetujemy cząstki pomarańczy. Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę, doprawiamy solą oraz cukrem do smaku, dokładnie mieszamy.

Porady

Surówkę najlepiej przyrządzić przed podaniem,jeśli chcemy surówkę zrobić wcześniej to cząstki pomarańczy dodajmy przed podaniem,nie zmienią koloru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Granat Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować