Surówka z białą rzodkwią i kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Ostatnio sama hoduję różne kiełki i wzbogacam nimi moje potrawy. Kiełki rzodkiewki dodadzą pikantności każdej surówce.

Składniki:

  • 1 opakowanie sałaty mix
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 białej rzodkwi
    garść kiełków rzodkiewki
    3 łyżki oleju lnianego
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta soli morskiej

Surówka z białą rzodkwią i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i rzodkiew dowolnie pokroić, dodać sałatę.
  • 2. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i solą, polać surówkę i wymieszać. Posypać kiełkami i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy