Surówka z białej młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Idealna do ryb

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 młode marchewki
    1 dymka
    sól
    pieprz
    cukier
    sok z cytryny
    2 łyżki śmietany
    1 jabłko
    koperek

Surówka z białej młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła.
    Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko.
    Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki, dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem oraz cukrem, skropiłem sokiem z cytryny. Wsypałem pokrojony koperek. Wszystko delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy