Surówka z białej kapusty

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię dużą porcję i trzymam w lodówce przez miesiąc. Mam więc gotową surówkę na każdą okazję.

Składniki:

  • ● 3 kg białej kapusty
    ● 4 marchewki
    ● duża cebula
    ● 1/3 szklanki cukru
    Zalewa:
    ● 1,5 szklanki oleju
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● 1 szklanka octu
    ● 2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchewkę
    trzemy na tarce
    o dużych oczkach. Cebulę
    kroimy w kostkę. Całość
    zasypujemy cukrem i odstawiamy
    na godzinę.
  • 2. Składniki na zalewę zagotowujemy.
    Surówkę zalewamy
    gorącą zalewą i wkładamy
    do słoików, a po ostygnięciu
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować