Surówka z białej kapusty

5 (154 ocen)

  • 30 min

Mimo, że jest z majonezem, używam słowa surówka i jest u mnie dodatkiem do drugiego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 biała kapusta (mała główka)
    1 marchew
    1 średnia cebula
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach. Ugotować razem w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale nie długo, żeby się nie rozgotowała. Odcedzić, przełożyć do miski i ostudzić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz majonez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować