Surówka z białej kapusty na słodko

4.5 (166 ocen)

uwielbiana przez moją rodzinkę jako dodatek do obiadu

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty (około 1,5 kilograma)
    2 marchewki
    1 pęczek pietruszki
    kawałek pora (około 10 cm)
    1 pęczek natki pietruszki
    sok z 1 cytryny
    4 łyżki majonezu
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekroić na 4 części i poszatkować. Posolić ją, dobrze wymieszać i odstawić, żeby puściła soki. Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Natkę pietruszki opłukać, odsączyć i posiekać. Pora pokroić w kostkę. Z kapusty odcisnąć i odlać sok. Dodać marchewki, posiekaną natkę pietruszki, pora, sok z cytryny, majonez oraz cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować