Surówka z białej kapusty ze śmietaną

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

W moim domu odkąd tylko pamiętam zawsze królowały surówki mojej Mamy. To moja ulubiona.Jest uniwersalna, pasuje zarówno do pieczonego kurczaka jak i do mięs duszonych.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 główki małej białej kapusty lub 1/4 większej
    3 łyżki śmietany
    świeżo mielony pieprz czarny
    pomidor
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
    Odcedzić, ostudzić, przełożyć do miski. Wymieszać ze śmietaną, pieprzem. Wierzch wygładzić łyżką, udekorować ćwiartkami pomidorów, posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować