SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Surówka jest pyszna i zdrowa. Idealna do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 duża biała rzodkiew
    • ½ małej kapusty pekińskiej
    • 1 duża marchewka
    • 1 winne jabłko
    • 1 pęczek koperku
    • 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz
    • 2-3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka z białej rzodkwi i kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską oczyścić i poszatkować. Rzodkiew obrać ze skórki im zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę i rzodkiew wymieszać, posolić i odstawić na 10- 15 minut a następnie odlać sok.
  • 2. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i sok z cytryny i całość wymieszać. Doprawić sola i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Surówka z białej rzodkwi

To może cię zainteresować