surówka z korniszonów i jabłek

4.49 (179 ocen)

  • 20 min

Szybka, prosta i smaczna surówka do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 5-6 małych korniszonów
    2 jabłka
    1 czerwona cebula
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z korniszonów i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogóreczki ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w cienkie paseczki, jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez , doprawiamy solą i pieprzem

Porady

Do surówki najlepiej nadają się twarde, kwaskowe jabłka np lobo

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować