Surówka z kalarepki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś dla zdrowia

  • 15 min

Składniki:


  • 1 kalarepka
    2 marchewki
    kilka rzodkiewek
    100 ml jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    koperek

Surówka z kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę umyłem , obrałem , pokroiłem na plasterki. Rzodkiewki oczyściłem , odciąłem liście i korzonki , opłukałem , pokroiłem w słupki.
    Marchewki umyłem , obrałem , starłem na tarce.
    Plasterki kalarepki ułożyłem na talerzu w pierścień , posypałem rzodkiewką , pośrodku położyłem startą marchewkę, Sałatkę oprószyłem solą i pieprzem , polałem jogurtem , posypałem koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy