Surówka z kalarepy

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepada za nią cała moja rodzina, więc latem często ją podaję.

Składniki:

  • ● 2 kalarepy
    ● żółta papryka
    ● 2 czerwone papryki
    ● mała cebula
    ● 1/2 szkl. czerwonych porzeczek
    ● łyżka posiekanej natki
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● płaska łyżeczka musztardy
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy i cebulę obieramy.
    Porzeczki i papryki myjemy.
    Kalarepy ścieramy na tarce
    o dużych oczkach i skrapiamy
    sokiem. Cebulę i papryki kroimy
    w małą kostkę, mieszamy
    z kalarepą. Z porzeczek odrywamy
    szypułki, owoce wsypujemy
    do surówki. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Surówkę polewamy śmietaną
    wymieszaną z musztardą
    i posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować