Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym

5 (177 ocen)

  • 3 godz. 20 min

...

  • 3 godz. 20 min

Składniki:


  • 1/2 główki białej kapusty
    1 marchewka
    Natka pietruszki
    Sos:
    3 łyżeczki cukru trzcinowego
    125 ml wody
    3 łyżki białego octu winnego
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym 2 1. Kapustę poszatkować
  • Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym 3 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce.
  • Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym 4 3. Natkę pietruszki posiekać.
  • Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym 5 4. Kapustę, marchew i posiekaną natkę pietruszki połączyć
  • Surówka z kapusty z oliwą i octem winnym 6 5. W słoiczku wymieszać składniki sosu: olej, ocet, sól, cukier, wodę.
    Zakręcić, roztrzepać.
    Gotowym sosem polać kapustę, natkę i marchewkę, wszystko wymieszać a następnie pognieść, tak by kapusta puściła sok.

    Odstawić na ok. 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować