Surówka z kapusty z dressingiem z granatu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna ,lekka i prosta w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:


  • mała kapusta (biała)
    1/2 czerwonej papryki
    granat
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki miodu lipowego
    sól ,pieprz
    sok z cytryny
    2 łyżki tartego parmezanu
    garść liści selera
    łodyga selera naciowego
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Surówka z kapusty z dressingiem z granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkowałem ,paprykę pokroiłem na małe kawałki. Razem sparzyłem w osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego (5 min) ,po czym osączyłem i ostudziłem. Wycisnąłem sok z granatu ,wymieszałem z miodem ,oliwą i gałką muszkatołową. Razem z serem ,posiekanymi liśćmi selera i startym na dużych oczkach selerem dodałem do kapusty ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem. Dokładnie wymieszałem.

Komentarze

Podobne przepisy