Surówka z kapusty z kukurydzą

0 (0 ocen)

Moja rodzina bardzo lubi różne surówki, szczególnie z kapusty, tą surówkę często przyrządzam do obiadu jest smaczna i kolorowa.

Składniki:

  • Pół główki białe kapusty
    Puszka kukurydzy konserwowej
    1 papryka czerwona
    1 jabłko
    Kawałek pora
    Pół pęczka natki pietruszki
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz
    Cukier

Surówka z kapusty z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy