Surówka z kapusty białej

0 (0 ocen)

smaczna i zdrowa surówka..

Składniki:

  • Kapusta biała młoda-1 główka
    Cebula czerwona -1 szt
    Jabłka -2 szt
    Cukier -2 łyżeczki
    Jogurt naturalny – 150 ml
    Sok z cytryny – 2 łyżeczki
    Sól
    Pieprz kolorowy

Surówka z kapusty białej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i cebulę oczyścić, poszatkować. Jabłka obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    Jogurt wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać z kapustą, i wstawić ją do lodówki na co najmniej 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy