Surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej

4.5 (201 ocen)

Zdrowa,kolorowa ...

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    mała główka kapusty czerwonej
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 mała cebula
    sól
    odrobina kwasku cytrynowego
    pół łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i obieramy.
  • 2. Kapustę czerwoną szatkujemy i przelewamy na sicie wrzątkiem,studzimy.
  • 3. Kapustę pekińską szatkujemy,marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej,a cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • 4. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski,dodajemy sól,cukier i kwasek,dokładnie mieszamy,odstawiamy w chłodne miejsce.

Porady

Można dodać do surówki majonez.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować