Surówka z kapusty pekińskiej

5 (192 ocen)

najprostsza surówka z pekinki

Składniki:

  • * Kapusta pekińska
    * cebula
    * natka pietruszki lub zielony koper
    * gęsta śmietana
    * sól
    * cukier
    * kwasek cytrynowy lub ocet
    * pieprz
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w paseczki, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę( jeśli dodajemy paprykę lub kukurydzę to też razem wrzucamy ), wsypujemy pietruszkę lub koper.
  • 2. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem. Na koniec dajemy śmietanę i razem wszystko mieszamy. Pasuje prawie do każdego dania obiadowego.

Porady

do tej surówki możemy dodać kukurydzę z puszki lub paprykę świeżą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować