Surówka z kapusty pekińskiej

4.48 (145 ocen)

Pyszna i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z warzywami. Polecam ja do obiadu, jest szybka do przygotowania.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska

    1 czerwona papryka

    1 zielona papryka

    pęczek rzodkiewek

    2 ogórki zielone

    pęczek szczypiorku

    5 łyżek oleju

    sok z cytryny

    sól,pieprz

    cukier
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą kapustę pekińską drobno kroimy, umyte i oczyszczone papryki kroimy w cienki paski. Ogórki obieramy, rzodkiewki myjemy i kroimy w pół plastry. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy . Wszystkie składniki przekładamy do miski , skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować